Валор

Научете повече за нашата история и мисия

Нашата мисия

Да допринесем съществено за установяване на водещите ортодонтски стандарти в България

Ние в Клиника ВАЛОР избрахме да работим за постигането на тази мисия чрез:

  • съвместна професионална дейност на трима специалисти-ортодонти;
  • постоянно усъвършенстване на професионалните умения;
  • непрекъснато обогатяване на професионалните знания и информация;
  • споделяне на опит, знания и информация с професионалната общност в България;
  • авторитетно представяне на българската ортодонтия по света.

История

Времето е толкова важно за пациента, колкото и за нас

1994Началото е поставено през 1994 г., когато ЕТ „В. Мутафчиев“ разкрива частен стоматологичен кабинет в скромно помещение от 30 м2 на ул. „Княз Борис I“ в гр. София.

Кабинетът е обзаведен с руски стоматологичен стол и реновирана машина ЮС5. В ролята на помощници на стоматолога са членове на семейството на проф. Мутафчиев. В кабинета и чакалнята се провеждат първите курсове за фиксирана техника с по трима участници. По-късно участниците стават пет.

2004Десет години след началото, през декември 2004 г., в присъствието на тогавашния председател на Световната федерация по Ортодонтия проф. Атанасиус Е. Атанасиу от Гърция, както и на колеги, приятели и представители на фирми, официално се открива Ортодонтска клиника ВАЛОР на ул. „Плиска“ 54, гр. София.

Клиниката е разположена на два етажа с обща площ 200 м2, с два напълно оборудвани кабинета (вече италиански зъболекарски машини Anthos) и зала за обучения - лекционна зала с 10 индивидуални места, която е снабдена с мултимедия. В момента на откриването й в клиниката работят двама специалист-ортодонти – проф. д-р Валентин Мутафчиев и вече специализиралият и защитил ортодонтска специалност – д-р Александър Мутафчиев.

2009През ноември 2009 г. част от екипа става д-р Галин Гаврилов, който скоро се утвърждава като отличен клиницист, а в последствие и като търсен национален и международен лектор.